Stichting Veteranen Kids
Samen Sterk, Nooit Alleen

De organisatie

Checkpoint

" Een uitzending heeft ook impact op de kinderen en niet altijd positief "
Wij zijn de Veteranen Kids: kinderen van een veteraan. De tijd gedurende de uitzending van een van onze ouders is ontzettend stressvol. Zowel voor de partner die achterblijft als voor de kinderen. Voor de partners is allerlei zorg geregeld. Zij kunnen hulp vragen om deze periode door te komen. In sommige gevallen komen de veteranen terug met nare ervaringen. Dit kan zich uiten in onder andere PTSS. Wat wij merken en hebben gemerkt is dat er altijd naar de partners wordt geluisterd en dat er zaken voor hen geregeld zijn. Wij als kinderen staan er doelloos bij. Dat willen we veranderen. De impact van een uitzending heeft juist ook op de kinderen een uitwerking en niet altijd een positieve. Dat kan zich uiten in slechtere schoolprestaties, driftbuien, gevoelens van eenzaamheid, en je niet gehoord voelen. Als Veteranen Kids willen we dit bespreekbaar maken. Wij willen een front vormen en zorgen voor hulp aan kinderen die dat nodig hebben. Hiervoor is een organisatie nodig die zich belangeloos inzet. Die zich inzet om dagen te organiseren voor de kinderen. Even de gedachten bij iets leuks. Samen praten met lotgenoten. Ervaringen delen en luisteren. Maar ook een organisatie die zich inzet om hulp te zoeken bij de juiste personen. Hier is ook geld voor nodig.
Vorm met ons dit front en laten we samen sterk zijn om de hulp te krijgen die de Kids nodig hebben.

Voor het hele verhaal. Klik dan hier.

Omroep P&M

 11 mei 2023 hebben wij de opnames gehad voor Omroep P&M, deze is op 27 mei 2023 online gezet op hun YouTube kanaal. 

Bekijk hier onder het hele interview. 

Hallo

" 21-jarige Esmay uit Panningen richt stichting op voor kinderen van veteranen. "

Esmay Wittens ondervond dagelijks de gevolgen ervan. Omdat zij destijds geen leeftijdsgenoten had die haar begrepen, wil ze nu kinderen helpen die in hetzelfde schuitje zitten. Samen met Sanne Driessen uit Arnhem en Thijs Verhaar uit Enschede, die ook kind zijn van een veteraan, richtte Esmay de stichting Veteranen Kids op. 

Voor het hele verhaal. Klik dan hier.

RTV Oost

Kinderen van veteranen presenteren zich in Hengelo: "Voor ons is nu niks geregeld"

Als een veteraan met PTSS terugkomt van een missie, is de spanning thuis vaak om te snijden. Voor de veteraan en de partner is er na een uitzending meestal van alles geregeld, maar voor de kinderen niet. Thijs Verhaar uit Enschede besloot daar verandering in te brengen. Tijdens Veteranendag in Hengelo presenteerde hij de Stichting Veteranen Kids.

Voor het hele verhaal. Klik dan hier.

E-mailen
Info
Instagram
LinkedIn